عرضه انواع پروفیل‌های فولادی

یکی از مهم ترین و پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمان سازی پروفیل می باشد. این محصول که دارای دسته بندی های متعددی بوده و در انواع صنعتی و ساختمانی تولید و به بازار عرضه می گردد. لازم به ذکر است که پروفیل در لغت به معنای تمامی مصالح ساختمانی اعم از میلگرد، تیرآهن و … می باشد ولی در اصطلاح بازاری به قوطی های توخالی اطلاق گردیده که از شکل دهی به ورق های فولادی تولید می گردند. سپاهان فولاد توانا (سپاهان فولاد نوین کثیر) به عنوان یکی از برترین عرضه کننده‌گان انواع پرولادی آماده دریافت تمامی سفارش های شما می باشد، برای ثبت سفارش و ارتباط با ما با شماره تلفن 02157426 تماس حاصل فرمایید.

عرضه انواع پروفیل‌های فولادی

دسته بندی انواع پروفیل آهنی

پروفیل صنعتی: پروفیل های صنعتی به آن دسته از محصولات اطلاق می شود که در صنایع گوناگون اعم از نظامی و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که پروفیل های صنعتی دارای ابعاد بزرگ تری نسبت به ساختمانی بوده و در نتیجه از ورق هایی با ضخامت بیشتر نیز تولید می شوند. در اصطلاح عامیانه به این محصولات پروفیل ستونی نیز گفته می شود.

پروفیل ساختمانی: همان طور که از نام این محصول پیداست عمده کاربرد آن در ساخت در و پنجره و سقف ساختمان ها می باشد. ابعاد این پروفیل ها نسبت به نوع صنعتی بیشتر بوده و از ورق هایی با ضخامت کمتر تولید می گردند. به جهت کاربرد بیشتر پروفیل های ساختمانی در ادامه به بررسی دسته بندی این محصولات به طور مفصل خواهیم پرداخت.

انواع پروفیل ساختمانی را می توان از لحاظ شکل ظاهری و فرآیند ساخت به دسته های گوناگونی تقسیم بندی کرد. از لحاظ نحوه ساخت سه دسته پروفیل نورد سرد، نورد گرم و مرکب در بازار موجود است. این محصولات به طور معمول در طول های 6، 12 و 14 متر در بازار موجود بوده و با استانداردهای متفاوتی تولید می گردد. معروف ترین استاندارد این محصولات که در ایران نیز رعایت می گردد استاندارد اروپایی DIN می باشد.

کارخانه ذوب آهن اصفهان از جمله کارخانجاتی است که این محصول را با استاندارد اروپایی تولید و روانه بازار می کند. در سایر کشورها از استانداردهای دیگری برای تولید این محصول استفاده می گردد برای مثال در کشور آمریکا این محصول مطابق آیین نامه های AISC و ASTM موجود بوده و مهندسان از این استانداردها برای تولید این محصولات استفاده می نمایند.

پروفیل z: این دسته از پروفیل ها که عموما در ساخت سقف های شیروانی مورد استفاده قرار می گیرند نیز همچون پروفیل های ساختمانی از استحکام کمتری برخوردار بوده و از ورق هایی با ضخامت کم تولید می شود.

پروفیل مبلی: پروفیل مبلی نیز از ورق های روغنی با ضخامت اندک تولید شده و در ساخت لوستر، مبلمان و میز و صندلی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع پروفیل فلزی از لحاظ نحوه ساخت

نورد سرد: این روش اکثرا برای تولید پروفیل های درب و پنجره، ناودانی و سقف کاذب استفاده می گردد.

نورد گرم: از نورد گرم پروفیل های قوطی شکل تولید می گردد

مرکب: این محصول ترکیبی از پروفیل سرد و گرم می باشد که در دو نوع باز و بسته موجود است.

انواع پروفیل فلزی از لحاظ شکل ظاهری

به طور کلی از لحاظ شکل ظاهری پروفیل ها به دو دسته باز و بسته تقسیم بندی می گردند.

پروفیل های بسته: این پروفیل ها به علت بسته بودن شکل ظاهری به پروفیل های بسته معروف می باشند. از جمله پروفیل های بسته می توان به پروفیل های مربعی و مستطیلی، پروفیل لنگه دری، کلافی و HSS اشاره کرد.

پروفیل باز: این محصولات به دلیل شکل ظاهری به این نام معروفند. از جمله پروفیل های باز می توان به پروفیل z، پروفیل سپری، پروفیل کلاهی و پروفیل فرانسوی اشاره کرد.

پروفیل باز سپری

این پروفیل های T شکل به سپری معروف می باشند و دارای قاعده و ارتفاع های برابر یا متفاوت می باشند. عمده کاربرد آن ها در ساخت اعضای مرکب و اتصالات سازه های فولادی است. سپری ها دارای اندازه های مختلف قاعده و ارتفاع می باشند و عیب اصلی این مقاطع مقاومت خمشی کم آن ها و سطوح مایل به بالاست که در اتصالات ایجاد مشکل می کنند. این مقطع اکثرا در ساخت خرپا ، در و پنجره، سقف شیروانی و اسکلت سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرد.

پروفیل باز Z

این پروفیل به شکل Z بوده و نیم رخ زد نیز نامیده می شود. عمده کاربرد آن در پوشش سقف های شیب دار و کشتی سازی می باشد. در نقشه های مهندسی با Z نشان داده شده و عدد نشان داده شده پس از این حرف ارتفاع پروفیل را نشان می دهد. پروفیل های Z در سایزهای 16 تا 22 و ضخامت های 2، 2.5 و 3 میلی متر و طول های 4، 6 و 7 متر موجود می باشند.

پروفیل باز کلاهی یا HAT

یکی از پروفیل های باز پرکاربرد پروفیل های کلاهی می باشند که از جمله کاربردهای آن ها می توان به استفاده در ماشین آلات صنعتی و سطوح انتقال اشاره نمود.

پروفیل باز فرانسوی

پروفیل فرانسوی در ساخت چهارچوب درب و پنجره مورد استفاده بوده و با استفاده از نورد سرد در ضخامت های 2 تا 2.5 و طول 6 متر تولید و به بازار عرضه می گردند.

پروفیل بسته مربع یا مستطیل شکل

این دسته از پروفیل ها یکی از رایج ترین محصولات برای تولید درب و پنجره، راه پله، ستون ساختمان، پاساژها، نرده کشی خیابان و ساخت اسکلت فلزی می باشد. به این محصولات در سایزهای بزرگ پروفیل ستونی نیز گفته می شود.

پروفیل بسته لنگه دری

پروفیل لنگه دری برای ساخت چهارچوب درب و پنجره مورداستفاده بوده و همچنین از  آن جهت تولید پروفیل فرانسوی نیز استفاده می شود.

پروفیل کلافی

روش تولید این پروفیل ها نورد گرم بوده و در ضخامت 0.9 تا 2.5 میلی متر و طول 6 متر تولید و به بازار عرضه می گردند. این محصول نیز عموما در تولید درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد.

پروفیل HSS

این پروفیل دارای سطح مقطع مربع، مستطیل و دایره شکل بوده و در ساخت پل ها، مراکز خرید و واحدهای مسکونی کاربرد فراوانی دارد. این دسته از محصولات دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی و آتش سوزی بوده و به همین دلیل از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند.

معرفی انواع پروفیل قوطی ساختمانی براساس جنس و وزن

پروفیل سبک: پروفیل های سبک با استفاده از ورق روغنی در نورد سرد تولید می شوند. این پروفیل ها ضخامت کمی داشته و به راحتی فرم می گیرند. بیشترین استفاده از این دسته پروفیل ها در ساخت لوازم خانگی، لوله اگزوز خودرو، بدنه و فرمان ماشین و ساخت پایه تخت و مبل می باشد. ورق های مورد استفاده در ساخت پروفیل های مبلی دارای ضخامت 0.5 تا 1.5 میلی متر می باشند.

پروفیل سنگین: پروفیل های سنگین را با استفاده از ورق سیاه تولید می کنند. ضخامت بالای ورق های مورد استفاده در ساخت این پروفیل آن را به پروفیل سنگین معروف کرده است. برای تولید این پروفیل زمان و هزینه بیشتری لازم است و دارای ضخامتی از 6 میلی متر به بالا می باشند. از این پروفیل ها برای ساخت سازه های بزرگ، مانند پل، تابلوی تبلیغاتی، تجهیزات صنایع نظامی و سایر موارد استفاده می گردد.

پروفیل آلومینیوم: پروفیل آلومینیوم رنگی سفید و روشن داشته و به زیباتر شدن ساختمان کمک می نمایند. به همین دلیل استفاده از این محصول به مشتریانی که به جلوه و ظاهر درب و پنجره اهمیت می دهند پیشنهاد می شود. از دیگر مزایای پروفیل آلومینیوم می توان به جلوگیری از هدر رفتن انرژی اشاره کرد. این محصول دچار خوردگی نمی شود و دارای وزن اندکی می باشد. یکی دیگر از ویژگی های این پروفیل شکل پذیری و نصب راحت آن می باشد.

پروفیل استنلس استیل: این دسته از پروفیل ها با گرید 200، 300 و 400 تولید می گردد. تراکم و چگالی پروفیل استنلس استیل 200، کمتر از 300 و 400 می باشد. مقاومت بالا و خاصیت ضد زنگ از مهم ترین ویژگی های این پروفیل به شمار می رود. از آن جایی که پروفیل های استنلس استیل در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی در هر مکانی که امکان خوردگی وجود دارد بهتر است که از پروفیل های ضد زنگ استفاده گردد. ضخامت این پروفیل ها از 1 میلی متر به بالا می باشد.

پروفیل کامپوزیتی: یکی از پروفیل های مورد استفاده در صنعت پروفیل های کامپوزیتی می باشند. از مهم ترین ویژگی های این پروفیل ها می توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی اشاره کرد. از این پروفیل عموما در مناطق زلزله خیز استفاده می گردد.

پروفیل گالوانیزه: زمانی که پروفیل را با روکش روی پوشش می دهند پروفیل گالوانیزه تولید می گردد. این دسته از پروفیل ها دارای استحکام بالایی بوده و در برابر خوردگی نیز مقاوم می باشد. در اکثر مواقع از این پروفیل برای قسمت خارجی ساختمان مانند چهارچوب درب و پنجره استفاده می گردد. به دلیل قیمت پروفیل بالای این محصول در خیلی از موارد به جای آن از پروفیل آلومینیوم استفاده می گردد.

موارد مصرف انواع پروفیل فولادی

همان طور که دیدید پروفیل ها در انواع مختلفی در بازار موجود می باشند بنابراین کاربرد آن ها نیز بسیار گسترده است. در ادامه به معرفی تعدادی از مصارف پروفیل های فلزی در بازار خواهیم پرداخت.

  • پروفیل های مربع و مستطیل با مقطع کوچک به عنوان نرده های فلزی برای در و پنجره ساختمان؛ کناره راه پله ها و نرده کشی اطراف کارخانجات
  • پروفیل های مربع و مستطیل با مقطع بزرگ برای ساختن اسکلت فلزی و ستون
  • شاسی تریلرها و نفت کش ها
  • صنایع خودروسازی
  • ساخت پایه میز و صندلی
  • پوشش سقف سوله
  • ساخت چهارچوب های بزرگ آهنی و قالب های فلزی
  • لازم به ذکر است که این موارد تنها بخش کوچکی از موارد کاربرد پروفیل ها می باشد.